Suber s.r.o.

Champagne korek

Champagne korky (champagne corks)

Technické parametry

Rozměry

48x31 mm, 48x30.5 mm, 48x29 mm

Nátěr

Barevný nátěr na vodní bázi.

Označení

Dle žádosti klienta může být například použita barva nebo plamen na dřík korku a pouze plamen na hlavu korku. Pokud si klient nepřeje jinak, je použito registrační značení RCPi nebo CR.

Povrchová úprava

Povrchová úprava má dvě fáze: parafínovou a silikonovou. Označení RCPcha.

Balení

Ošetřené korkové zátky. Připraveny k použití jsou pevně, vakuově zabaleny v plastových LDPE pytlích po 1.000 ks, 500 ks, 200 ks a 100 ks, obsahují 2mg SO2 na kus a jsou vloženy do papírových krabic s/nebo bez potisku. Množství zátek v jedné krabici se pohybuje mezi 4.000 až 6.000 ks v závislosti na velikosti požadované zátky. Papírové krabice jsou svázány nebo obaleny přilnavou folií. Neošetřené korkové zátky jsou balené v raffia pytlích, které jsou zašité nití, většinou po 5.000 nebo 10.000 kusech. Palety, na kterých jsou korkové zátky eventuelně doručeny, mohou být vyrobeny z plastu, surového dřeva nebo dřeva ošetřeného teplem. Do krabic nebo raffia pytlů je vložena cedulka obsahující následující informace : jméno dodavatele, jméno zákazníka, velikost x třída - značkování (dle požadavků), číslo položky, číslo krabice, počet zátek v krabici, objednací číslo a další informace požadované klientem.

DOPORUČENÍ

Zamýšlené použití

Tyto korky jsou určeny k zátkování šumivých vín. Jejich průměr je mnohem větší než průměr jiných typů korkových uzávěrů. To proto, že tento typ korku musí odolat vysokému tlaku v tomto druhu nápojů.

Korkové zátky pro šumivá vína jsou určeny pro další manipulaci samotným klientem (povrchová úprava) a dále pro zátkování lahví obsahujících šumivá vína.

Trvanlivost

Maximální doba, po kterou by měly být korkové zátky po ošetření skladovány by neměla být delší než 4 měsíce, a to při doporučených skladovacích podmínkách. Toto kvůli tomu, že oxid siřičitý, který je použit jako antiseptikum a antioxidant, se časem rozkládá a zvyšuje se riziko mikrobiálního osídlení. Neošetřené zátky (pouze promyté nebo promyté a nabarvené) jsou určeny pro okamžitou spotřebu.

Skladovací vlhkost

Relativní vlhkost musí být mezi 40 - 70%.

Skladovací teplota

Mezní teplota 15 - 20°C.

Poznámka: Naše produkty a výrobní technologie jsou ve shodě s předpisy a regulacemi, včetně Mezinárodního zákoníku pro výrobu korkových uzávěrů a Portugalské a Evropské legislativy pro materiály a předměty u kterých se předpokládá, že přijdou do styku s potravinami.